Tietoja minusta

Olen syntyperäinen Kuopiolainen ja ikääkin on ehtinyt kertymään vuodesta 1976 alkaen juuri sopivasti. Asustelemme vaimoni Outin kanssa Kuopion Neulamäessä.

Hieroja

Ihmisen anatomia on aina kiehtonut minua, kuten myös hieronta, jäsenkorjaus ja lihashuolto yleensäkin. Päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni, hyppäsin ulos entisestä työminästäni ja läksin opiskelemaan hierojaksi Kuopion Hierojakouluun. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi keväällä 2017 ja perustin toiminimen Jumikamu, jonka kautta tarjoan sekä hieronta- että tietotekniikkapalveluja. Jäsenkorjauksen saralla minun on tarkoitus kouluttautua vielä lisää, jonka jälkeen lisään senkin palvelukokonaisuuteen.

Ohjelmoija

Työkseni olen tehnyt ohjelmointia vuodesta 1999 alkaen. Mukaan mahtuu muutama vuosi keskittymistä web-ohjelmointiin, runsaasti erilaisten työpöytäsovellusten ohjelmointia, sekä Winsows- ja Linux palvelimien ja -ohjelmistojen asennusta ja hallintaa. Myös erilaisten tietokantojen kanssa on myös tullut paljon puljattua.

Web-ohjelmointi

Web-puolella on tullut pääasiassa koodailtua erilaisia sovelluksia, mutta myös muutamat kotisivut on tullut tehtyä. Olen toteuttanut asiakkaille räätälöityjä selaimessa toimivia sovelluksia sekä omaan että julkiseen käyttöön, sekä erilaisia internetsivujen hallintatyökaluja. Myös kotisivujen toteutuksista osan olen tehnyt valmiiden CMS-järjestelmien (Joomla ja Drupal) päälle. Olen toteuttanut myös erilaisia verkkokauppasovelluksia, sekä yhdistyskäyttöön tarkoitetun jäsenrekisterin.

Työpöytäsovellukset

Windows-puolen sovellusprojekteissa olen ollut mukana tekemässä mm. sähköyhtiöille suunnattua asiakas- ja laskutusjärjestelmää sekä paikkatietopohjaista sähköverkkojen suunnittelu- ja dokumentointisovellusta.

Tietokannat

Olen käyttänyt tietokantoja lähes kaikissa toteuttamissani projekteissa. Windows-sovelluksissa tietokantana on toiminut Oracle tai Smallworldin oliotietokanta. Web-ohjelmistoissa tietokantana on ollut MySQL tai PostgreSQL.

Palvelimet

Olen asentanut ja ylläpitänyt sekä Windows- että Linux-palvelimia ja asentanut niihin projekteissa tarvittavia ohjelmia. Linuxin kanssa on tullut touhuttua enemmänkin ja yhdessä vaiheessa työkoneessanikin oli Linux-käyttöjärjestelmä. Olen käynyt myös useita kursseja Linuxin käyttöön ja hallintaan liittyen. Näistä tarkemmin CV:ssäni.

Harrastukset

Harrastuksia minulla on ilmeisen tietokoneilun lisäksi mm. kamppailulajit, joista pisimpään olen harrastanut karatea Kuopion karateseurassa ja nykyisin taijia Kuopion taijiquanissa. Taijissa olen toiminut useita vuosia hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana.